Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

Είμαστε όλοι καμαριέρες

Με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ή Σκύψας έκανε την εξής δήλωση που με προβλημάτισε:

"Ο καθένας μας, ανάλογα με τις δυνάμεις του, οφείλει να συμμετέχει στην υπεράνθρωπη προσπάθεια του λαού μας".


Προσπάθησα να σκεφτώ σε ποια ακριβώς υπεράνθρωπη προσπάθεια του λαού θέλει να συμμετάσχει ο πρόεδρος και οι λοιποί από τον καθένα τους. Όπως και να το δει κανείς, η έννοια της "υπεράνθρωπης προσπάθειας" εμπεριέχει κάτι το συναινετικό. Η συναίνεση ωστόσο περιφέρεται εσχάτως ανάμεσα σε αυτούς που διαχειρίζονται εναλλάξ τις τύχες της χώρας. Άντε, να προσθέσω και μερικές χιλιάδες μουσκάρια που μασάνε συμμετοχικό σανό ή στέλνουν sms για την ενίσχυση της νουδού.Διακοπή για απότιση φόρου τιμής στους υπέρτατους θεσμούς (με χι κεφαλαίο) του πολιτεύματός μας:


Επανέρχομαι στην "υπεράνθρωπη προσπάθεια" του λαού. Μην μπορώντας να εντοπίσω την έννοια της λέξης αναγκάστηκα -τι άλλο να κάνω;- να τη γκουγκλάρω. Ιδού λοιπόν τι ακριβώς εννοεί ο πρόεδρος όταν μιλά για "υπεράνθρωπη προσπάθεια":


Το κάλεσμα συμμετοχής που απήθυνε εορταστικά ο πρόεδρος είναι μάλλον συνθηματικό για νέα επερχόμενη παρτούζα.
Μην μπερδεύεσαι, εσύ κι εγώ θα καταβάλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες με στολή καμαριέρας. 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα διαφωνήσω ως προς την ημερομηνία μονάχα, καθώς η υπεράνθρωπη προσπάθεια θα λάβει χώρα ενα μήνα νωρίτερα... Βεβαίως ό πόνος ίδιος θα ναι θα μου πείς... Την καλημέρα μου!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Πάντα αιχμηρός φίλε.

ένας στρατολάτης είπε...

Καλώς τον. Τι να κάνω βρε Constantine, μισή ώρα μού 'φαγε η αντικατάσταση του "βιασμός" με το "υπεράνθρωπη προσπάθεια" στην αφίσα. Πού να άλλαζα και την ημερομηνία...


Ιχνηλάτη το παλεύουμε αλλά δε μας βγαίνει πάντα. Νά 'σαι καλά πάντως.

Δραση στο Ωραιοκαστρο είπε...

Στρατολάτη όσο και αν προσπαθείς να σκεφτείς με δαύτους θα το χάσης .
Με τόσες βλακείες που μας λεν φαίνετε ότι όχι μόνο δεν ζουν ανάμεσα μας , αλλά είναι αλλού πολύ μακριά από εδώ .
Καλή δύναμη.

ένας στρατολάτης είπε...

Γι αυτό το ρίχνω στο αστείο φίλε "ανορθόγραφε"! Για να περιορίζω κάπως την επιρροή των λόγων τους στα νεύρα μου. Τα οποία -σημειωτέον- είναι εσχάτως πολύ τσιτωμένα
Καλή δύναμη και σε σένα.