Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Τι σχέση έχει ο Πάγκαλος με τη Μεγάλη Δευτέρα;

Υπάρχει ένα πασίγνωστο σάϊτ οι πληροφορίες του οποίου έχουν περίοπτη θέση σε πολλές ενημερωτικές σελίδες. Ενημερώνει καθημερινά για τα κύρια ονόματα που εορτάζουν. Θέλοντας και μη, με το που ανοίγω τον υπολογιστή το μάτι μου πέφτει πάντα εκεί -είναι στο μέσο της σελίδας iGoogle- και ενημερώνομαι ότι σήμερα π.χ. γιορτάζει ο Παφνούτιος κι ο Σιγμούνδος, αύριο η Βουτφέρνη, ο Βουτφέρνης κι Βούτφης αλλά μεθαύριο "δεν υπάρχει κάποια γιορτή ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ γνωστή" σαν τις προαναφερθείσες. Σήμερα λοιπόν αναφέρει: "Μ.Δευτέρα, Πάγκαλος". Αν έγραφε "πάγκαλος Μ.Δευτέρα" θα έλεγα ότι πρόκειται για επίθετο κι όχι για κύριο όνομα. Αλλά, γαμώ το κέρατό μου, υπάρχει κανείς που να ονομάζεται Πάγκαλος; Ή μήπως επικαιροποιήθηκε το εορτολόγιο από τίποτα τσαχπίνηδες συναξαριστές και κάθε μέρα του μεγαλοβδόμαδου θα "γιορτάζουμε" κι από ένα πρωτοκλασσάτο στέλεχος της ελέω θεού κυβερνήσεώς μας; Πάντως σε μια τέτοια περίπτωση θεωρώ ότι αδικείται κατάφωρα ο Πάγκαλος από τη σειρά μνημόνευσης.

5 σχόλια:

ELvA είπε...

Mηπως η ερωτηση επρεπε να ειναι τι σχεση πια μπορει να εχουμε εμεις οι πολιτες με τους ...Παγκαλους; :/

ένας στρατολάτης είπε...

Έλβα μου φοβάμαι ότι για την ώρα έχουμε σχέση παθητικής ανοχής στα πλαίσια της ρήσης "αν δεν μπορείς να αποφύγεις έναν βιασμό απόλαυσέ τον"...

Ανώνυμος είπε...

Είναι θέλημα θεού τα όσα συμβαίνουν, φίλε Στρατολάτη...

Αρχιζει η ανηφόρα στον Γολγοθά, η Σταύρωση και η Ανάσταση αργεί...

Κουράγιο, την Κυριακή σουβλίστε κάνα κοτόπουλο, πιείτε τσάι και ας περιμένουμε ανάσταση ζωντανών...

blackbedlam είπε...

Δεν ξέρω τι σχέση έχει ο λεγάμενος με την Μ.Δευτέρα, σίγουρα όμως έχει με την .Μ.εβδομάδα την εβδομάδα των παθών του Ελληνικού λαού.
Που και αυτός ο έρμος, θαρρείς ότι ανέχεται καρτερικά τα πάθη του "Ινα δοξαστεί το όνομά του κυρίου και θεού ημών" κάτι τέτοιο δεν λένε;
Όμως πολύ κρατάει αυτή η μεγαλοβδομάδα. Για να δούμε πότε θα αποφασίσουμε να τους φέρουμε το "Σταυρό" στο δόξα πατρί

ένας στρατολάτης είπε...

ΠαύλοΚ. πόσος κόσμος άραγε ήδη δυσκολεύεται να αγοράσει το αρνί; Σα νά'μαστε πια εμείς τ'αρνιά και να μας σουβλίζει αργά αργά η ανθρωποφάγα ανεργία. Κι όσα αρνιά ακόμα είμαστε αμέριμνα στο μαντρί να μας περιμένει η ίδια μοίρα.

ΒΒ, δεν μπορεί μωρέ, κάθε μεγαλοβδομάδα τελειώνει με ανάσταση. Απλώς φαίνεται ότι πρέπει να περάσουμε όλοι τα πάθη για ν'αποφασίσουμε να αναστηθούμε.