Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Διαδηλώσεις στην ισραηλινή πρεσβεία, ημέρα δεύτερη

Οι διαδηλώσεις ενάντια στην τρομοκρατική ενέργεια του Ισραήλ συνεχίζονται. Στις 9 παρά 10 έφτασε στην ισραηλινή πρεσβεία η κεφαλή της διαδήλωσης του ΠΑΜΕ. Στη διαδήλωση -όπως τη βλέπω πανοραμικά- πρέπει να συμμετέχουν περί τις 15 με 20 χιλιάδες κόσμου.
Είναι θετικό που συνεχίζονται οι διαδηλώσεις. Η κρατική τρομοκρατία του Ισραήλ και η κακομοίρικη στάση των κλητήρων που παριστάνουν την ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αιωρούνται αναπάντητες. Ίσως πάντως σε μια τέτοια περίσταση να αποτελεί πολυτέλεια η διακριτή διαδήλωση.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

M'ΑΡΕΣΕΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ,ΟΜΩΣ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΛΕΞΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ" ΑΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ "ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ? " ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ? ΘΑΘΕΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΩ

ένας στρατολάτης είπε...

Στην παρούσα φάση, είναι πολυτέλεια το να γίνονται χωριστές συγκεντρώσεις αλλά είναι και το να επικεντρωνόμαστε σ' αυτό. Γι'αυτό και έγραψα μόνο μια πρόταση. Αλλά αν επιμένεις ιδού τρεις λόγοι για τους οποίους κατά τη γνώμη μου το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ επιμένουν στις μοναχικές συγκεντρώσεις.
1. Θέλουν να διαχωρίσουν τη θέση τους από τη ΓΣΕΕ και γενικότερα τον κρατικό συνδικαλισμό.
2. Επιδιώκουν την επίδειξη δύναμης ως μέσο προβολής ελλείψει άλλων, θέλουν δηλαδή να αναγκάζουν τα ΜΜΕ να αναφέρονται -πράγμα που σπάνια γίνεται- στο ΚΚΕ και στο ΠΑΜΕ και όχι σε μια απρόσωπη συγκέντρωση.
3. Αποφεύγουν την δημιουργία συνθηκών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε άμεση σύγκρουση με την αστυνομία. Κι αυτό, το ξέρω, χωρά μεγάλη συζήτηση. Το αποδίδω πάντως και σε μια φοβία που πηγάζει από την φιλολογία κάποιων παγκαλοειδών περί "ΚΚΕ που κινείται στα όρια του νόμου". Θεωρώ ότι ΠΑΣΟΚικοί κύκλοι επιχειρούν να περάσουν μια τέτοια εικόνα και το ΚΚΕ ψαρώνει αδικαιολόγητα.

Ανώνυμος είπε...

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ

ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΣΗ-ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ-ΕΞΟΥΣΙΑ

ένας στρατολάτης είπε...

Η ιστορία επίσης έχει να επιδείξει πολλές συνεργασίες του ΚΚΕ. Από το Ενιαίο και το Παλλαϊκό Μέτωπο μέχρι την Ενωμένη Αριστερά και τον Συνασπισμό. Πόσο μάλλον το ΕΑΜ. Αν θέλει να είναι λοιπόν κανείς καυστικός με το ΚΚΕ και να καταλογίζει περιχαράκωση και δίψα για εξουσία μπορεί να το κάνει και χωρίς τη βοήθεια της ιστορίας. Και δεν λέω, όπου υπάρχει ιεραρχία υπάρχει και πάθος για εξουσία. Για να δούμε όμως κάτι αντικειμενικά και δίκαια πρέπει να το δούμε από πολλές οπτικές γωνίες.