Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2007

'Ωρα εκλογών

Γνωρίζοντας την τεράστια απήχηση του blog μου (σήμερα είχα τον 3ο επισκέπτη - μάλλον η μάνα μου ήταν αφού φίλους δεν έχω) και νιώθοντας μεγάλη ευθύνη απέναντι στους αμέτρητους αναποφάσιστους ψηφοφόρους που κρέμονται από το πληκτρολόγιό μου, αποφάσισα να ενδώσω και να παραθέσω μερικούς λόγους για τους οποίους θα επιλέξουν το κόκκινο ψηφοδέλτιο:

1) Γιατί δεν αντέχουν τη γελοιότητα των επιχειρημάτων για ισχυρή κυβέρνηση με αυτοδυναμία, αφού γνωρίζουν ότι αν δώσεις θάρρος στο χωριάτη θα σ' ανέβει στο κρεβάτι.

2) Γιατί δεν υποφέρουν τα χαμογελαστά μούτρα λογιώ-λογιώ υποψηφίων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ταμένων στην υπηρεσία του τόπου και του πολίτη.

3) Γιατί έχουν μνήμη και θυμούνται τις κωλοτούμπες των υποσχέσεων προ κρεβατώματος.

4) Γιατί έχουν μνήμη και θυμούνται τα ομόλογα, τα τριχίλιαρα της εξαγοράς πυρόπληκτων και τσιγγάνων, τα κουμπαριλίκια, τις εθνικές κορώνες, τον Οτσαλάν, το Χρηματιστήριο, το Σαμίνα, τη Ρικομέξ και ένα σωρό άλλες βρωμιές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

5) Γιατί έχουν λίγη τσίπα πάνω τους, ώστε να μην τρέχουν πίσω απ' τον ποδόγυρο κανενός εμπόρου συνειδήσεων και υποσχέσεων.

6) Γιατί δεν νομιμοποιούν κανένα υποψήφιο ή νυν βουλευτή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να εμπορεύεται θέσεις εργασίας σαν να είναι τσιφλίκι του.

7) Γιατί δε στοιβάζονται στις γηπεδικού ύφους συγκεντρώσεις αφιονισμένων ακολούθων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

8) Γιατί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν με τον οικονομικό μετανάστη. Ξέρουν ότι και στην πλάτη του πατά ο - καμάρι μας - ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης.

9) Γιατί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν με τους πολίτες των γειτονικών χωρών και γνωρίζουν ποιοί επιθυμούν και υποθάλπουν τις αλυτρωτικές φαγωμάρες.

10) Γιατί γνωρίζουν ότι οι φασίστες μπορεί να είναι και ορθοδόξου δόγματος.

11) Γιατί δε καταλαβαίνουν το ότι το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ έχουν θεμελιώδεις διαφορές σε επίπεδο εθνικής συνεργασίας, αλλά όχι σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.

12) Γιατί δεν καταλαβαίνουν για ποιό λόγο υπεράνω όλων στέκει και καμαρώνει η ενότητα της Αριστεράς, αφού το χρωματολόγιό της είναι ευρύτατο.

13) Γιατί καταλαβαίνουν το λόγο για τον οποίο οι δημοσιογραφικοί τίτλοι που αναφέρονται στη δράση του ΚΚΕ τονίζουν πάντα δυσανάλογα την κριτική προς το ΣΥΡΙΖΑ.

14) Γιατί σιχαίνονται τους προβοκατορίσκους πολλών τηλεοτικών καναλιών που απευθύνουν ερωτήσεις επιπέδου ESPRESSO.

15) Γιατί γνωρίζουν ότι αν τους τσαλακώσει ο εργοδότης τους, θα βρουν τη μόνη στήριξη στο ταξικό σωματείο.
16) Γιατί δεν καταλαβαίνουν το λόγο για τον οποίο είναι μαξιμαλιστικό το αίτημα για κατώτατο μισθό 1400,00€ και, αντίθετα, είναι ρεαλιστικό να συμβιβάζεσαι με τα ψίχουλα.

17) Γιατί έχουν αποκτήσει την πείρα να αναγνωρίζουν ότι κατρακύλα προς τον πάτο είναι από τα αριστερά προς τα δεξιά και ποτέ ανάποδα.

18) Γιατί υπάρχει και φιλότιμο, υπάρχει και συνέπεια, έστω κι αν αυτή κοστίζει πολλές φορές ακριβά.

Για όλα αυτά, κι άλλα τόσα:

2 σχόλια:

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Ωραία τα λες θα σε κάνω φίλο μου

ένας στρατολάτης είπε...

Απίστευτο, μόλις μπήκα ερχόμενος από το blog σου κι ότι ετοιμαζόμουνα να κάνω το ίδιο!