Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Νεανική επιχειρηματικότητα και μια μικρή ολλανδέζα

Αχ, τα νέα παιδιά, η ελπίδα του τόπου για πρόοδο και ανάπτυξη! Εμείς οι σαραντακάτι, όσοι τουλάχιστον δεν καταφέραμε να προσφέρουμε στη χώρα μας τη διεθνή καταξίωση και τη δόξα που ντιενεϊκώς δικαιούται, βλέπουμε τις προσπάθειες των νέων με ενδιαφέρον και ζήλεια. Μια τέτοια ζήλεια ένιωσα διαβάζοντας για το επίτευγμα των φοιτητών που ανακάλυψαν τη γόβα που μετατρέπεται από ψηλοτάκουνη σε φλατ.

Έχω ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα παπούτσια. Είναι, ας πούμε, το φετίχ μου. Άλλοι νιώθουν μια διαρκή ανάγκη να αγοράζουν προϊόντα τεχνολογίας, άλλοι ν' αγοράζουν βιβλία, εγώ δυσκολεύομαι να συγκρατηθώ και να μην πάρω ένα ακόμα ζευγάρι παπούτσια. Θυμάμαι κάποτε που ήθελες το 1/4 του μισθού σου για να πάρεις ένα καλό ζευγάρι παπούτσια. Σήμερα τα παπούτσια είναι πολύ πιο προσιτά, αρκεί βέβαια να υπάρχει μισθός.
Το ενδιαφέρον μου δεν περιορίζεται στα αντρικά παπούτσια. Έχω άποψη και για τα γυναικεία, την οποία επιβάλλω διατυπώνω ευγενικά στην κυρά μου. Πως να μην ενδιαφερθώ λοιπόν για την πτυσσόμενη γόβα, η οποία στο κάτω κάτω ανοίγει διάπλατα τον δρόμο στην Καινοτομία και την Ανάπτυξη; Λίγο είναι νά 'χεις να λες στους παλιογερμανούς "Όταν εμείς φκιάναμε πτυσσόμενες γόβες, εσείς φορούσατε σανδάλια με άσπρη κάλτσα;"

Ο ενθουσιασμός μου είναι τέτοιος που έκατσα και σκέφτηκα με ποιο τρόπο θα μπορούσε να γίνει ακόμα πιο καινοτόμα η ιδέα της πτυσσόμενης γόβας. Λέει ο ένας εκ' των δημιουργών του καινοτόμου προϊόντος "Κοιτώντας την αγορά και την καθημερινότητα των γυναικών, παρατηρούμε ότι έχουν συνεχή ενασχόληση καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας, κάνοντας συνέχεια διαφορετικά πράγματα. Πηγαίνουν για δουλειά, για καφέ, για ποτό, για διασκέδαση γενικά και αυτό απαιτεί πολλές ενδυμασίες και κυρίως διαφορετικά παπούτσια". Ξεχνά φαίνεται ότι ενίοτε το υπηρετικόν προσωπικόν παίρνει άδεια, οπότε οι γυναίκες αναγκάζονται να μαζέψουν το σπίτι, να νταντέψουν τα παιδιά, να πάνε στη λαϊκή και γενικώς να κάνουν παρόμοιες τρε μπανάλ δραστηριότητες. Πως θα τα κάνουν αυτά, με τις παντόφλες; Να ξενερώσει ο σύζυγος και ν' αρχίσει να λοξοκοιτά; Όοοοχι βέβαια, η σύγχρονη δυναμική γυναίκα πρέπει να είναι πάντα σικ και περιποιημένη. Ακόμα κι όταν -ο μη γένοιτο- καθαρίζει τον απόπατο.


Ιδού μερικές καινοτόμες ιδέες:

Πτυσσόμενη γοβόσκουπα
Πόσο ενοχλητικό και αντιαισθησιακό είναι να μπουκάρει η γυναίκα σου με την ηλεκτρική σκούπα την ώρα που παρακολουθείς Θέμο, να σε σηκώνει απ' τη θέση σου, να σκεπάζει ο δαιμονισμένος ήχος της σκούπας τα λόγια του Θέμου κι επιπλέον να φορά και παντόφλες με φούντα; Αρκετά!
Με την πτυσσόμενη ηλεκτρική γοβόσκουπα, η διαδικασία του σκουπίσματος θα θυμίζει πλέον σκηνή από τις 9 1/2 εβδομάδες. Το πτυσσόμενο τακούνι είναι κούφιο και συνδέεται μέσω ενός λεπτού και διακριτικού σωλήνα με ειδικά διαμορφωμένο σουτιέν. Ενώ η σύζυγός σας χορεύει μπροστά σας μαλάζοντας τα στήθη της, δημιουργείται αρνητική πίεση στο σουτιέν, ρουφώντας τη σκόνη από μακριά και φουσκώνοντας το μπούστο της. Ποτέ το σκούπισμα δεν ήταν τόσο σέξυ και οικονομικό.


Πτυσσόμενο γοβοπατίνι
Πρέπει να τρέξετε για να παραλάβετε τα παιδιά απ' το σχολείο; Να προλάβετε τη λαϊκή και το σουπερμάρκετ; Το πτυσσόμενο γοβοπατίνι σας προσφέρει ταχύτητα αλλά και φινέτσα.


Πτυσσόμενος γοβοδονητής.
Μην πάει ο νους σας στο κακό. Το πτυσσόμενο τακούνι περιέχει μηχανισμό (batteries not included) ο οποίος παράγει δονήσεις που ξεκουράζουν τα ταλαιπωρημένα πόδια της νοικοκυράς μετά από ένα κουραστικό γύρο οικιακών εργασιών, χωρίς αυτή να ξοδεύεται σε βιομαγνητικά μασαζοκαλσόν. Οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή, πέραν της καθοριζόμενης στον οδηγό χρήσης γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του αγοραστή.

Τι σχέση έχει τώρα η νεανική επιχειρηματικότητα με το παράδειγμα της μικρής ολλανδέζας που τσιτσιδώθηκε σε πλατεία για να κερδίσει τα δίδακτρα ενός έτους; Έχει να κάνει με το ρόλο της γυναίκας στη σύγχρονη καπιταλιστική κοινωνία, αυτής βέβαια που προέρχεται από τα μικροαστικά στρώματα, όχι της κόρης της Μαριάννας. Όταν δεν έχεις χρήματα για τα δίδακτρα, έχεις τη διέξοδο της αξιοποίησης της προίκας σου, δηλαδή των αποκρύφων σου. Και νεανική και επιχειρηματικότητα.
Ένα ζήτημα κατ' εξοχήν ταξικό.

7 σχόλια:

Δραση στο Ωραιοκαστρο είπε...

Καλο!!!

akrat είπε...

χαχαχα

έγραψες...

αν και μέχρι το 80 ή μάλλον μέχρι το 77 τα ελλήνικος παπούτσια και πρωτοπόρα ήταν και καινοτόμα... όπως και στα υφάσματα και ρούχα... με πρώτο και καλύτερο το τεντόπανο της Πειραικής Πατραικής... ΑΘΑΝΑΤΟ

ένας στρατολάτης είπε...

Από σχέδιο πάντα ήταν νομίζω λίγο μέτρια τα ελληνικά παπαούτσια. Αν και μέχρι το ενενηνταφεύγα ο Πετρίδης έβγαζε καλά. Σήμερα μας έφαε η παγκοσμιοποίηση.

Λύσιππος είπε...

Αφού έχεις φετίχ τα πατούμενα,και ως αντίδωρο βέβαια,θα σου κάνω δώρο ένα ζευγάρι γόβες πτυσσόμενων τακουνιών αν βέβαια βγει σε Νο 45.
Πρέπει να ενισχύσουμε την νεανική επιχ/τα και καινοτομία δε νομίζεις?

ΥΓ-οι γόβες με ρόδες που μου έκανες δώρο κάνουν πάταγο.Ραγίζουν τα πλακάκια.

ένας στρατολάτης είπε...

Να η νέα καινοτομία:
Γόβα μεταβαλλόμενου μεγέθους!

μαχαιρης είπε...

Δηλαδη....Κοροιδευετε;;
Τι περιμενατε;; Οτι θα διαπρεψουν οι.."δικοι" μας σε κατι...Καλυτεροτερο απο την..Πτυσσομενη γοβα;;

Η..
Οτι θα σου ελεγαν,οτι τις ανασκαφες στην Σαντορινη...
Η..
Την καμερα νυκτερινης ορασεως στα οπλα πανω..Που χρησιμοποιουν οι αμερικανοι στο ΙΡΑΚ φτιαχθηκε απο Ελληνα;;;;
Τι λετε καλε..!!
Αυτοι ειναι..Αμερικανοι πολιτες,ελληνικης καταγωγης...
Που μενουν,ΑΜΕΙΒΟΝΤΑΙ και ζουν στις ΗΠΑ..Την γη των ελευθερων,την πατριδα των γενναιων...!!
Ψηφιζουνε εκει..Τον αντιπαλο του Ομπαμα,διοτι ειναι Ρεμπουμπλικανοι....
Και δειχνουν το αμερικανικο διαβατηριο τους,ακομα,κι οταν κανουν διακοπες εδω..[σπανια]
Οποτε και η καινοτομια..Ειναι ΤΑΞΙΚΗ δυστυχως...

Τα λεφτα στα λεφτα,που λεγαν και οι..Αρχαιοι...

ένας στρατολάτης είπε...

Φυσικά είναι ταξική αφού υπηρετεί την οικονομία της αγοράς.
Το πρόβλημα είναι το πόσο η αγορά έχει διεισδύσει ως το μεδούλι.