Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014

Προφητείες

26η Σεπτεμβρίου 1854
 
Αγαπητό μου ημερολόγιο,
 
Διάβασα τα νέα και εσηκώθη η τρίχα μου. Ο γέρων Δανιήλ, που έζησε προ εκατόν πενήκοντα ετών, τα είχε προφητεύσει όλα: 
«Το πουλί θα χαθεί ξαφνικά πάνω από τους σχιστομάτηδες και θα ταξιδέψει πίσω στο χρόνο. Πολλοί θα ψάχνουν αλλά δεν θα βρίσκουν. Τότε ο πόλεμος θα πιαστεί από πάνω. Οι ορθόδοξοι θα ενωθούν και θα κατατροπώσουν τον Φράγκο και την Τιάρα. Ο κοντός Μόσκοβος μαζί με τους δικούς μας θα υψώσουν ξανά την βυζαντινή σημαία στην Βασιλεύουσα την ώρα που θα φεύγουν οι Τούρκοι να σώσουν τη φυλή τους στην Κριμαία»

Θα συμφωνείτε βέβαια ότι η ομοιότης με τα σημερινά είναι ανατριχιαστική. Προ τριών ετών, όταν ανήλθε στην γαλλική εξουσία ο Ναπολέοντας ο Γ', απαίτησε την ανάληψη της κηδεμονίας των Αγίων Τόπων. Ο Ρώσος αυτοκράτωρ Νικόλαος ο Α' (που είναι και βραχύσωμος: "κοντός μόσκοβος") διεφώνησε και εξανάγκασε τους Οθομανούς να αναγνωρίσουν τη Ρωσία ως προστάτιδα δύναμη των ορθοδόξων χριστιανών της Αυτοκρατορίας. Όμως ο Ναπολέων ο Γ' άσκησε νέες πιέσεις και μετάπεισε τον Σουλτάνο, ο οποίος έτσι αναγνώρισε τη Γαλλία και τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία ως ανώτατες αρχές των Αγίων Τόπων. Οι Ρώσοι ανέπτυξαν στρατιές στα σύνορα με την Οθωμανική Αυτοκρατορία στο Δούναβη και προσπάθησαν να προσεταιριστούν τους Βρεταννούς. Ταυτόχρονα έστειλαν τον πρίγκηπα Μένσικωφ στην Πύλη για να εντείνει τις πιέσεις. Οι Βρεταννοί έπεισαν τον Σουλτάνο να απορρίψει τις ρωσικές απαιτήσεις. Τότε οι Ρώσοι προήλασαν στη Μολδοβλαχία. Οι Βρεταννοί επωφελήθηκαν και ένωσαν το στόλο τους με αυτό των Γάλλων. Πριν δέκα μήνες, στις 23 Οκτωβρίου 1953, οι Οθωμανοί κήρυξαν τον πόλεμο στους Ρώσους. Οι τελευταίοι ανέλαβαν άμεσα δράση και κατέστρεψαν μια μοίρα οθωμανικών πλοίων στη Σινώπη. Με αυτό το πρόσχημα, οι Γάλλοι και οι Βρεταννοί μπήκαν στον πόλεμο στο πλευρό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Νάτοι οι ορθόδοξοι κατά των Φράγκων!

Χτες, στις 25 Σεπτεμβρίου του 1854, ξεκίνησε η πολιορκία της Σεβαστούπολης, στην Κριμαία. Η προφητεία του γέροντος Δανιηλ εκπληρώνεται! Μένει μόνο να χαθεί το πουλί πάνω από τους σχιστομάτηδες και να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο. Δεν ξέρω τι είναι τούτο, 1854 έχουμε, δεν διατυπώθηκε ακόμα η θεωρία των χορδών. Το βλέπω όμως ότι όπου νά'ναι ξεμαρμαρώνει ο Κωνσταντίνος και η Βασιλεύουσα ξετουρκεύει.

Χτες βράδυ είδα κι εγώ κάποια οράματα. Μισοξυπνημένος έγραψα σχεδόν ασυνείδητα τα παρακάτω μυστηριώδη λόγια:
«Το διαδίκτυον (τι νά'ναι τούτο άραγε;) θα ξεχειλίσει σκατά (μετά συγχωρήσεως). Πολλοί θα προωθούν ό,τι ηλιθιότητα διαβάζουν κι άλλοι τόσοι θ' ανοίγουν το στόμα σαν την Τσιτσιολίνα. Οι ηλίθιοι θα ενωθούν και θα κατατροπώσουν τις λίγες τρίχες που μας έμειναν (τι μυστήρια λόγια...) Ο Ολυμπιακός θα φάει πέντε από τη Μάντσεστερ. Αεροπλάνα (άλλο κι ετούτο) θα μας ψεκάζουν απ' όλες τις μεριές και θα κλείσω το μπλογκ, τα mailbox, το φέισμπουκ και τη συνδρομή στο internet διότι τόση μαλακία πλέον δεν αντέχεται.

3 σχόλια:

Μαζεστίξ είπε...

Σ' έχω φτωχέ μου Στρατολάτη!

Ήδη απ' τις 29/5/12 έχω φέρει στο φως μια προφητεία ενός γέροντα που όπου να 'ναι θα βγει αληθινή:

"1.Θα 'ρθει η μέρα που η κουτσουλιά κάτω απ' τη Μπότα (το πιάσατε το υπονοούμενο, έτσι;), αυτή η αλύτρωτη πατρίδα, θα ξαναγίνει κουτσουλιά μας, που θα ξαναπεί κάποιος "Εύρηκα" και δε θα 'ναι σε διαφήμιση απορρυπαντικού, που ο Αρχιμήδης θα ξαναχαράξει τους κύκλους του, που ο Αλκιβιάδης θα ξαναγκυροβολήσει τις τριήρεις του, που οι αρχαίοι υπολογιστές θα είναι συμβατοί και με Windows (με ένα γρήγορο format), που ο Κόραξ θα ξαναγορεύσει στην Αγορά, που ο Πάνορμος θα γίνει νέο κέντρο μας και η ομάς του θα έρθει ισόπαλη με αυτήν των Μεδιολάνων και θα σβήσουμε με κουβάδες το οργισμένο βουνό.
2.Τότε το φεγγάρι θα 'χει κάνει εφτά σβούρες (εφτά γιατί μετά θα πάρουμε και την Επτάλοφον Ρώμη), ο Άρης θα 'ναι στον Σκορπιό, ο Ερμής θα 'ναι ανάδρομος, θα 'χουν σύνοδο οι πλανήτες, η μεγάλη άρκτος θα πεινάει, ο ήλιος θα καίει με μωβ ακτίνες (τρύπα του όζοντος, πολύ μπροστά!) και η θάλασσα θα κάνει πλιτς-πλιτς.
Έσσεται ήμαρ!"

Όπως παρατήρησα στο τότε σχόλια, είχες προφητεύσει ότι ο Τσάκας θα πάρει τον ΠΑΟ.
Ατύχησες!
Τον πήρε ο Μπογδάνος...

ένας στρατολάτης είπε...

Οι προφητείες δεν είναι το φόρτε μου αλλά τα 5 της Μάντσεστερ ελπίζω να τα πετύχω!
Που ξέρεις ότι ο "Μπογδάνος" δεν είναι αχυράνθρωπος του Τσάκα;

Μαζεστίξ είπε...

Απ' το στόμα σου και του Ρούνεϊ τ' αυτί!
Μα γίνεται ο Τάκας να 'χει άλλον για αχυράνθρωπο;
Αυτός από συνήθεια θα είναι ο αχυράνθρωπος του εαυτού του...
Ο Μπογδάνος είναι ο εθνικός μας ποιητής. Λίγο σεβασμό παρακαλώ!