Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Αναβάφτιση

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ειδικός απεσταλμένος του γ.γ. του ΟΗΕ, ο Μάθιου Νίμιτς προσκομίζει νέες προτάσεις ονομασίας οι οποίες ενδέχεται να λύσουν τη μακροχρόνια διαμάχη με τη γειτονική Πουγουδουμού.
Στην έγκριτη Καθημερινή όπου εντόπισα την είδηση δεν υπάρχει αναφορά σε πιθανές ονομασίες. Υπάρχει μόνο η δέσμευση του κυρίου Νίμιτς πως θα επισκεφθεί την περιοχή αμέσως μετά το ορθόδοξο Πάσχα.
Νομίζω ότι η σημειολογία της κίνησης του κυρίου Νίμιτς είναι ισχυρή και δεν επιδέχεται ποικιλίας ερμηνειών. Ο κύριος Νίμιτς πιθανότατα θα προτείνει τη μετονομασία της χώρας μας σε Οβελάδα.

Άλλες, πάντως, καλά πληροφορημένες πηγές ισχυρίζονται ότι ο κύριος Νίμιτς προσκομίζει πρόταση σύνθετης ονομασίας για την Πουγουδουμού, έχοντας εξασφαλίσει ισχυρές χορηγίες που θα προσδώσουν αναγνωρισιμότητα και κύρος στη γειτονική μας χώρα. Επικρατέστερα σενάρια για την ώρα είναι αυτά της "Σιτροέν Μακεδονία" και "Λουφτχάνσα Μακεδονία". Αουτσάϊντερ παραμένει προσώρας η ονομασία "Χελλάς Γκολντ Μακεδονία".
Στην περίπτωση αυτή ωστόσο θεωρείται αρκετά πιθανό να επιβληθεί η χρήση διπλής ονομασίας και στη χώρα μας, με ακλόνητο φαβορί την ονομασία "Χρυσή Αυγή".

3 σχόλια:

μαχαιρης είπε...

η...χρυσα αυγα καλυτερα..
και μαλιστα..χαλασμενα..!!!!

βραχόκηπος είπε...

...μην αδικείς την γειτονική χώρα Στρατολάτη, δεν υπάρχει χορηγία από αυτοκινητοβιομηχανίες. Η ονομασία θα είναι αμιγώς πολιτική. Φαβορί το όνομα Μακεδονία (εξωτερικού) και αουτσάιντερ το (μία είναι η) Μακεδονία. Το Μακεδομονοδρομος και το σαφώς πιο σύνθετο Μακεδονοδιαχειρηση της Ονομασίας δεν είχαν τελικά καμμία τυχη

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Υπάρχει και η πιθανότης η... Ψωροκώσταινα να ονομαστεί και "Καρπαζο εισπράχτορας". Νονοί (Αμερικανογερμανοευρωπαίοι) να φαν κι οι...κότες.