Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Καλέ μου πιτσιρίκο, είσαι είκοσι μέτρα οφ-σάϊντ...

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ωραίο να περιμένεις τον άλλο στη γωνία.

Ιδίως όταν πρόκειται για ταλαντούχο, και εκ των πρωτοπόρων στον τομέα του, με αιχμηρή αίσθηση του χιούμορ και οξυμένη αντίληψη των πραγμάτων. Ένα μπλόγκερ που έχει γράψει καταπληκτικά κείμενα.
Ίσως είναι και λίγο μικρόψυχο όταν εσύ δεν έχεις το ένα εκατομμυριοστό της αναγνωσιμότητάς του.
Όμως.
Τους τελευταίους μήνες η φαγούρα του είναι έντονη.
Την αποδίδει κανείς, καλόπιστα, σε διαφορά ανάγνωσης και ερμηνείας τω γεγονότων. Σε πικρία ίσως. Σε ένα αίσθημα προδοσίας σε σχέση με αυτό που ο καθένας προσδοκά από το "δικό του" ΚΚΕ. Αυτό που "απομακρύνθηκε από αυτόν" όπως έλεγε άλλοτε με περισσή μετριοφροσύνη ο Χάρυ Κλύνν.

Ο πιτσιρίκος λοιπόν ανακάλυψε την απεργία της Χαλυβουργίας Ελλάδος.
Και ανακάλυψε πως "δεν την καπελώνει κανα ΠΑΜΕ και γι'αυτό δεν παίζει στο Ριζοσπάστη"!!

Το σκέφτηκα αρκετές φορές τελευταία αλλά μου φαίνεται πια αρκετά πιθανό.
Ακόμα και ένας πιτσιρίκος μπορεί να φέρει σε πέρας μια εργολαβία με μεγάλη επιτυχία.

(Τουλάχιστον κάποιοι από τους αναγνώστες του ίσως πρωτακούσουν για τον αγώνα των απεργών και τον ενισχύσουν οικονομικά)

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"εργολαβία?"από ποιόν και γιατί?
Βαριά κουβέντα.
Κάτι μου θυμίζει
χ

dimitris είπε...

Στρατολατη καλημερα, οσο ανεβαινει η αποδοχη του Κ.Κ.Ε, τοσο θα παρουσιαζονται οι ''φιλοι'', που βλεπουν τα πραγματα απο την ''δικη'' τους σκοπια, δεν πειραζει, τους ξεπερναμε, ολους αυτους τους ''εργολαβους''.

''ΟΠΤΙΚΕΣ''...

ένας στρατολάτης είπε...

Χ, όπως θα διαπίστωσες, ήμουν πολύ συγκρατημένος στις διατυπώσεις. Το "από ποιον" δεν το γνωρίζω αλλά μπορώ να το φανταστώ. Το "γιατί" βγάζει μάτι. Ή όπως γράφει σε νεότερο ποστ του ο "πιτσιρίκος", ο ίδιος έχει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από το Ριζοσπάστη. Σε τελική ανάλυση όταν κάποιος έχει συνεχώς φαγούρα στο ίδιο σημείο δεν μπορεί να φταίνε πάντα τα κουνούπια.


Δημήτρη καλώς ήρθες στα μέρη μας. Πως να ανέβει η αποδοχή του ΚΚΕ όταν επικοινωνιακά έχει απέναντί του ένα ευρύτατο μέτωπο, απολύτως δυσανάλογο της γενικής επιρροής του; Οι στρατιές των εθελοντών παραχαρακτών αυγαταίνουν, άλλοτε με χιουμοριστικό μανδύα κι άλλοτε με χοντροκομμένα ψέμματα.
Και τι έχουμε να δούμε ακόμα..

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να μη φταίνε τα κουνούπια,αλλά τα αμέτρητα,μόνιμα,και ύποπτα λάθη,που κατα περίεργο τρόπο το ΜΟΝΟ αποτέλεσμα που έχουν είναι την αριστερά στο πάγο.
χ

pavlosk είπε...

Λοιπόν τη σπόντα δεν την έπιασα, Στρατολάτη και παρόλο που μου κίνησες την περιέργεια δεν πάει κάπου το μυαλό μου.

Τον πιτσιρίκο, απο τη μεριά μου, τον έβλεπα με συμπάθεια πριν λίγο καιρό: βιτριολικό χιούμορ, τρελό κράξιμο σε αστούς και μαριονέτες τους. Λίγο πολύ μια προοδευτική φωνή που καλό είναι που βλέπει τα πράγματα από το πεζοδρόμιο και όχι από τα γραφεία κάποιου lifestyle freepress εντύπου.

Στις 20/10 άλλαξα άποψη μετά τις μαλακίες που έγραψε. Και δεν τον ξαναδιάβασα επίσης. Καλή η πλάκα, αλλά οι εποχές έχουν αγριεψει πολύ για να παίρνουμε στα σοβαρά την κάθε πίπα που ανεβάζει ο πιτσιρίκος.

Μετά και από το οφ-σαιντ που του καταλογίζει ο Στρατολάτης, εγώ ήδη έχω βγάλει κόκκινη και τον στέλνω στα αποδυτήρια!

ένας στρατολάτης είπε...

Καλημέρα Παύλο.
Διαβάζω τον πιτσιρίκο εδώ και τέσσερα χρόνια. Είναι αυτονόητο πως οι διαφορετικές πολιτικές του αντιλήψεις δεν με ενοχλούν, ακόμα κι όταν κάνει χονδροειδείς παραλληλισμούς του στυλ Παπαρήγα=Παναγόπουλος. Όμως στις 2/12 ο πιτσιρίκος αφιέρωσε ένα ποστάκι στην απεργία της χαλυβουργίας ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για να κάνει "χαριτωμένο" λογοπαίγνιο: ΚΑΠΕΛΑ-ΠΑΜΕ-ΕΛΑ (μτφρ.: το ΠΑΜΕ υπάρχει μόνο για να καπελώνει και να κάνει παρελάσεις) και για να πει ότι ο Ριζοσπάστης δεν γράφει για την απεργία. Τη στιγμή που ακόμα κι ο μπουμπούκος γνωρίζει πως το ΠΑΜΕ έχει την πλειοψηφία στο σωματείο "Η ενότητα" (αρκεί να διαβάσει κανείς τις ανακοινώσεις του σωματείου) και πως ο Ριζοσπάστης καθημερινά, από την πρώτη μέρα, καλύπτει την απεργία.
Αυτό που με ενοχλεί είναι το συνειδητό ψέμα, με ψευτοεπίκληση μάλιστα "mail φίλου".

blogsevikos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
blogsevikos είπε...

αυτά συμβαίνουν στην χώρα που τα απόλυτα τίποτα εξαργυρώνουν την βλακεία τους...το τρολλάκι που βρίζοντας (και αφού τα άρπαξε μια χαρά από το αλαφουζέικο) έκανε "καριέρα"...όπως έλεγε και ο φίλος βαρόμετρος (για άλλον βέβαια αλλά ταιριάζει) "ο απόλυτος μαλάκας ξαναχτυπα"