Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Ιστορικές απορίες και ένα ηθικό δίδαγμα

Συνεχίζοντας το sightseeing σε μπλογκς της πλατφόρμας tumblr έπεσα πάνω σ' αυτή τη φωτογραφία από το μπλογκ aufseherin:

Καλά, αυτός στην άκρη δεξιά είναι ο Χάϊνριχ Χίμμλερ, πρωτοπαλίκαρο του Χίτλερ και από τους βασικούς ιθύνοντες του Ολοκαυτώματος. Ο άλλος όμως στη μέση, αυτός με το γελάκι (και το βελάκι) ποιος νά'ναι; Βρε ποιον μου θυμίζει; Ποιον μου θυμίζει;

Παρεμπιπτόντως μιλώντας για φασιστοναζήδες και λοιπά ασπόνδυλα υποείδη, ιδού μια ακόμα φωτογραφία από το ίδιο μπλογκ:


Πρόκειται για την οικογένεια Χίμμλερ, απαθανατισμένη το 1928. Από αριστερά: ο πρωτότοκος γιος με την καλή του, ο ανωτέρω λεγάμενος με τη δική του, ο μικρός αδερφός άνευ καλής και το ζεύγος των γονέων.
Ηθικό δίδαγμα: Πίσω από κάθε άρειο μορφονιό κρύβεται ένα άρειο ομορφόσογο.

10 σχόλια:

blackbedlam είπε...

Στρατολάτη καλημέρα σου και καλό χειμώνα;
Όχι,καλό υπόλοιπο και καλή δύναμη.
Την παροιμία που λέει "Κατά μάνα κατά κύρη, κάναν και τον γιο Ζαφείρη" την έχει ακούσει;
Τώρα τον έρμο τον Ζαφείρη, γιατί τέτοια απαξίωση, δεν ξέρω να σου πω.
Όσο για την φωτογραφία, έχω να παρατηρήσω το εξής. Το φυτό της κάτω φωτό δεν μοιάζει με το κτήνος της επάνω.
Κάτω βλέπεις ένα ζαβό,ένα ηλίθιο, αλλά βρε αδερφέ τι σου είναι η στολή, άλλο πράγμα.Σε μεταμορφώνει,σε κάνει με προσωπικότητα ,σου προσθέτει κύρος, σε αναβαθμίζει, σε καταξιώνει.
Πρόσεξέ το δεν έχω δίκιο;

ένας στρατολάτης είπε...

Γεια σου ΒΒ. Πως, έχεις δίκιο, η στολή σέρνει καράβι! Ακόμα και ο Χίμμλερ που ήταν σα βλαμμένο με τη στολή γέμισε κύρος (και αφάνισε μυριάδες μη άρειους). Δε μού'πες όμως, αυτός με το βελάκι δεν είναι φτυστός ο ΓΑΠ ή τον βλέπω εγώ έτσι από την πολλή αγάπη;

δόΧτωρ απαράδεΧτος είπε...

αποκλείεται να μην είναι photoshop!
το λογισμικό που χρησιμοποιώ για φωτογραφίες κάνει αυτόματη αναγνώριση προσώπων (αρκεί να του δώθει κάποιο όνομα την πρώτη φορά)
έβαλα μια φωτό του ΓΑΠ, έδωσα όνομα, κατόπιν έβαλα την πρώτη φωτό της ανάρτησης και ..... αμέσως αναγνωρίστηκε ο σοσιαΛηστής.

φυσικά έσβησα αμφότερες τις φωτό απ΄ τον σκληρό μου. ... φαντάσου να πέσει το λαπτοπ σε ξένα χέρια και να βρουν αποθηκευμένες φωτογραφίες του γιωργάκη.... τι γνώμη θα αποκομίσει για μένα όποιος τον δει;

νάσαι πάντα καλά

ένας στρατολάτης είπε...

Δόχτωρ Απαράδεχτε εγώ πάντως δεν έκανα φώτοσοπ. Μπες στο μπλογκ που τη βρήκα και δες το. Είναι μιας τύπισσας που μαζεύει φωτογραφίες των ναζήδων. Δεν είναι λέει η ίδια ναζού αν και "ψαχνόταν" για να το αποφασίσει. Για του λόγου το αληθές:
http://aufseherin.tumblr.com/post/8756476382/himmler-in-berlin
Ποιος διάολος εξάλλου θα έκανε ένα τέτοιο φώτοσοπ;

pavlosk είπε...

Γεια σου Στρατολάτη,

σου εύχομαι καλό φθινόπωρο και πολλή δύναμη στις προσωπικές και κινηματικές υποχρεώσεις-καθήκοντα.

Αρκετά ενδιαφέρον το site της κρυοψευδο-ναζούς πιτσιρίκας. Έχει μεγάλη ποικιλία φωτογραφιών από τον Β' Παγκόσμιο και κυρίως από την λατρεία της τους Ναζήδες. Θα τις στείλω μερικές special φωτο με συστοιχίες Κατιούσα σε στιγμή πυροδότησης και τον Φον Πάουλους στην παράδοση του στους Σοβιετικούς. Λες να τα αναρτήσει;

Η φωτογραφία με τον ΓΑΠ πάντως μου "βρωμάει". Ποιο νοσηρο, αυριανίστικο μυαλό μπορεί να έχει κατασκευάσει κάτι τέτοιο; Αν είναι αυθεντική πάντως, κινδυνεύεις άμεσα να είσαι απο τους πρώτους που θα χάσουν την ανωνυμία τους!

ένας στρατολάτης είπε...

Γεια σου Παύλο, καλό φθινόπωρο νά'χουμε όλοι μας (ο θεός βοηθός!).
Τι να αναρτήσει μωρέ Παύλο η πιτσιρίκα; Χωριό που φαίνεται..
Εμένα πάντως η φωτογραφία δε μου βρωμάει. Πρόκειται απλώς για ομοιότητα κι όχι φώτοσοπ. Υπάρχουν κάποιες διαφορές στο μουστάκι και τη μύτη. Α, και στο μπόϊ. Είναι ψηλό αγόρι ο λεβέντης μου ο ΓΑΠ.
Όσον αφορά στο "άσυλο" της ανωνυμίας των μπλογκ φαντάζομαι πως δεν αργεί η ώρα για
την άρση του...

blackbedlam είπε...

Καλέ τι έγινες εσύ ξαναέφυγες για το υπόλοιπο;

Να είσαι καλά όπου και να κολυμπάς

ένας στρατολάτης είπε...

Όχι μωρέ ΒΒ, απλά δεν έχω κάτι να γράψω. Ή μάλλον πολλά έχω, όλα τους όμως στάζουν φαρμάκι και χολή. Άσε να μπει για τα καλά ο Σεπτέμβρης!

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος της φωτογραφίας είναι ο ισπανός υπουργός Serrano Suñer, Ramón. Οι Ισπανοί τα είχαν τότε καλά με την εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία, ήταν, ας πούμε, ομοιδεάτες. Η φωτογραφία είναι από την επίσκεψη του ως άνω κυρίου την 1η Οκτωβρίου 1940 στο στρατόπεδο Berlin-Lichterfelde της επίλεκτης μονάδας των SS "σωματοφυλακή Αδόλφου χίτλερ"

ένας στρατολάτης είπε...

Ευχαριστώ ανώνυμε για τη μαρτυρία υπεράσπισής μου απέναντι στις "κατηγορίες" φωτοσοπαρίσματος!!
Τελικά ο τύπος απέιχε από το ΓΑΠ φυσιογνωμικά.