Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Κομμένο το χοιρινό

Το ΠΑΣΟΚ αγωνίζεται για το δίκαιο, γι'αυτό δεν χωρά αμφιβολία. Διάβασα ότι το παχύδερμο που έχει καθήκοντα αντιπροέδρου της κυβέρνησης δήλωσε τα εξής:
«Υπάρχουν ομάδες στην Ελλάδα, οι οποίες έχουν παρά πολύ ισχυρή φωνή. Πεντακόσιοι υπάλληλοι ή εκατό ή διακόσιοι, που είναι ικανοί να κλείσουν το κέντρο της Αθήνας και να αγωνιστούν μέχρι θανάτου από τις τηλεοράσεις για τα 500 ή τα 1.000 ευρώ τα οποία αδίκως απέκτησαν και θέλουν να διατηρήσουν».
Το συγκεκριμένο "αδίκως" μπορεί να ερμηνευτεί με ποικίλους τρόπους. Πρώτον ότι οι "εκατό ή διακόσιοι" απέκτησαν αδίκως τα 500 ή 1.000 ευρώ αφού στην πραγματικότητα αξίζουν να αμοιβονται με 50 ή 100 ευρώ. Δεύτερον ότι απέκτησαν τα 500 ή 1.000 ευρώ αδίκως αφού το χοιρινό δίκαιο καλύπτει μόνο όσους αποκτούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μέσα από την καταλήστευση του δημοσίου και την ανταλλαγή μιζών δημοσίου χρήματος μεταξύ κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών και πολιτικών.
Τα ΠΑΣΟΚικά και τα γαλάζια σκουλήκια εμπορεύτηκαν (και ακόμα το κάνουν) πλήθος από θεσούλες στο τσιφλίκι που ο κωλολαός μας τους εκχώρησε (και ακόμα το κάνει) για νά 'χουν να το ξεσκίζουν και τώρα ζητούν τα ρέστα απ' τους συμβαλλόμενούς τους αλλά κι απ' όλους τους άλλους.
Αυτό το μπουρδελοκράτος που έφτιαξαν και που στηρίζεται στην κοινοβουλευτική τσιγκολελέτα έχει μια προμετωπίδα για πρόφαση που την αποκαλεί "Σύνταγμα". Το δε Σύνταγμα έχει ένα άρθρο υπ' αριθμόν 22 που γράφει στην πρώτη του παράγραφο πως "η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Kράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού".
Το Σύνταγμα η κυβέρνηση το κατέλυσε, ήρθε η ώρα τους να καταλυθούν κι αυτοί.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

KATOXH ME ΣΥΝΤΑΓΜΑ?
ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ