Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Ποιος θα ρίξει τις κεραίες;


Γράφει ο πιτσιρίκος στο τελευταίο του ποστ (το μπολντάρισμα δικό μου):


"Υποστηρίζουν κάποιοι πως, αν κλείσουμε τις τηλεοράσεις, το σύστημα θα καταρρεύσει. Ακόμα κι αν κανείς δεν ανοίξει την τηλεόρασή του –και πάμε όλοι βόλτα-, την επόμενη ημέρα θα εκπλαγείτε από τα ποσοστά της τηλεόρασης. Θα είναι σαν όλοι οι Έλληνες να ήταν καρφωμένοι όλη την ημέρα στις τηλεοράσεις. Βέβαια, αν ρίξεις τις κεραίες των τηλεοπτικών σταθμών, αλλάζουν τα πράγματα".

Ενδιαφέρουσα ιδέα, όμως ας δούμε το αποτέλεσμα μιας τέτοιας ενέργειας:
1. Οι κεραίες είναι σαν τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας. Για κάθε κομμένο θα φυτρώσουν δύο νέα. Υπάρχουν 3 κέντρα εκπομπής που καλύπτουν το λεκανοπέδιο: του Υμηττού, της Πάρνηθας και της Αίγινας. Δεν αποκλείεται να φυτρώσει κανένα και στο Λυκαβηττό, στην Καστέλλα κι αν ανατιναχτούν κι αυτά θα τα βολέψουν μες στον Παρθενώνα.
2. Οι δημοσιογράφοι είναι σαν τις κατσαρίδες. Αν πέσει ατομική βόμβα στο λεκανοπέδιο αυτοί θα επιζήσουν και θα μοιράζουν ρεπορτάζ ο ένας στον άλλο. Τα κατεστραμμένα κέντρα εκπομπής θα τους πτοήσουν; Οι κατσαρίδες έχουν τις δικές τους κεραίες.
3. Αν κάποιος κακόβουλος τρομοκράτης κατόρθωνε και κατέστρεφε έστω και μια κεραία σύσσωμος ο κρατικός μηχανισμός θα τον καταδίωκε και θα τον τσάκωνε αμέσως, ωσάν να είχε ισοπεδώσει τον Παρθενώνα, την Αγια Σοφιά και τους δίδυμους πύργους. Δεν αποκλείεται να του φόρτωναν και τον εμπρησμό της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας.
4. Ας δεχτούμε, χάριν συζητήσεως, ότι κάποιοι κατέστρεφαν τα κέντρα εκπομπής του λεκανοπεδίου. Σε μια τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να βολέψουμε σε κέντρα αποτοξίνωσης 3-4 εκατομμύρια κατοίκους. Ίσως βέβαια να λυνόταν το πρόβλημα του υδροκεφαλισμού της Αθήνας. Προκειμένου να πάρουν την τηλεοπτική τους δόση χιλιάδες Αθηναίοι θα μετακόμιζαν στην επαρχία. Είμαι πάντως απολύτως σίγουρος ότι ελάχιστοι θα έβλεπαν με συμπάθεια το έργο των τρομοκρατών. Στους περισσότερους Αθηναίους θα ανάβλυζε από μέσα τους ένας τσαντισμένος Πάσχος Μανδραβέλης, γεμάτος οργή για την αντιδημοκρατική πράξη που χτύπησε την Ελευθερία της Ενημέρωσης. Οι δρόμοι θα πλημμύριζαν από πρωτοφανή πλήθη που θα ζητούσαν την παραδειγματική τιμωρία των δραστών και θα ωρύονταν για την υπεράσπιση του δικαιώματός τους στον Αυτιά, τον Ψινάκη και τον Χαρδαβδέλλα.


Συμπέρασμα: τελικά η ανατίναξη των κεραιών είναι μια καταπληκτική ιδέα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν υπάρχει ελπίδα.Ειναι πρεζα με όλα τα χαρακτ/κά

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον τα τσιράκια και τους σωματεμπορους των καναλιων πρέπει να εξοντώσουμε