Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Έκτακτο δελτίο θυέλλης

Απ' τη σκοπιά της συμμετοχής στις συγκεντρώσεις και πορείες η σημερινή απεργία πέτυχε. Το πλήθος των συγκεντρωμένων της Αθήνας ήταν μακράν το μεγαλύτερο που έχω δει. Όταν η κεφαλή της πορείας του ΠΑΜΕ έστριβε στη γωνία Φιλελλήνων και Ξενοφώντος η Ομόνοια ήταν ακόμα γεμάτη και η ανάλογου πλήθους συγκέντρωση του Μουσείου περίμενε να ξεκινήσει. Πρόκειται για μια απόσταση δυόμισι χιλιομέτρων που καλύφτηκε τουλάχιστον δύο φορές. Ακόμα και είκοσι άτομα να υπολογίσει κανείς ανά μετρο προκύπτουν 100.000 διαδηλωτές. Αναμενόμενα, η ΕΛΑΣ και τα ΜΜΕ, ελληνικά και ξένα, υπολογίζουν τους συμμετέχοντες σε 15-20.000 άτομα. Το γεγονός όμως που θα αποσπάσει οριστικά την προσοχή από τη λαϊκή αγανάκτηση αλλά και θα χρησιμοποιηθεί ενάντια σ' αυτή είναι η τραγική τύχη των 3 από τους εγκλωβισμένους της εμπρησθείσας τράπεζας. Ήδη κάποια κέντρα ταχέων αντανακλαστικών αναζητούν ηθικούς αυτουργούς στην Παπαρήγα και στον Τσίπρα, στην έχουσα ονοματεπώνυμο αριστερά, στον συνδικαλισμό γενικότερα. Η ευκαιρία είναι μοναδική για να χαραμιστεί σε "γνωστούς-αγνώστους" και λοιπούς απρόσωπους, θολών προθέσεων αυτουργούς. Το σκηνικό χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία κατά του Τσίπρα στα Δεκεμβριανά του 2008, τότε μάλιστα το θύμα ήταν διαδηλωτής, σήμερα που είναι 3 αμέτοχοι άνθρωποι, οι συνθήκες είναι ιδανικές για εκμετάλλευση. Είναι βέβαιο ότι η αντεπίθεση του τραστ κυβέρνησης-ΜΜΕ θα σημαδέψει κάτω από τη ζώνη. Σημειώνω σαν επίλογο τα εξής:
1. Έμμεση πληροφορία από την τράπεζα κυκλοφορεί ότι παρά την επικινδυνότητα της κατάστασης δεν δόθηκε άδεια να αποχωρήσουν οι εργαζόμενοι πριν τις 15:00. Αν είναι αλήθεια, δεν αίρονται βέβαια οι ευθύνες των εμπρηστών αλλά προκύπτουν νέες για άλλους.
2. Καλά θα κάνουν οι μεγαλοδημοσιογράφοι να μετρήσουν τα όρια της εκμετάλλευσης της τραγωδίας γιατί ίσως ένας νέου τύπου εμφύλιος είναι κοντά.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οταν επεσαν οι πυροβολισμοί στο συνταγμα το Δεκέμβρη του 44 ο λαός δε φανταζότανε τι θα ακολουθήσει.Οι εγγλεζοι όμως και οι ανθρωποι τους ηξεραν.

ένας στρατολάτης είπε...

Αν μας διδάσκει λοιπόν η ιστορία αυτή τη φορά θα πρέπει να "πυροβολήσουμε" πρώτοι.

ένας στρατολάτης είπε...

Λεπτομερής κάλυψη των σημερινών γεγονότων στο μπλογκ του Γιώργου Σαρρή:
http://giorgossarris.blogspot.com/