Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Απεργία 11 Μαρτίου

Δεν έχω μαντικές ικανότητες, το παιχνίδι είναι στημένο και το στήσιμό του οφθαλμοφανές. Αρκεί να παρακολουθεί κανείς τα σενάρια που εντέχνως διαρρέονται και τις προετοιμασμένες διαψεύσεις που ακολουθούν. Η φημολογία περί μαχαιρώματος των επιδομάτων εορτών κυκλοφορεί ως "αναγκαίο μέτρο" και διαψεύδεται επισήμως και ανεπισήμως εδώ και αρκετά χρόνια. Ήταν όμως μια προαποφασιμένη εξέλιξη που ζητούσε αφορμή. Την αφορμή τη βρήκε τώρα, ποιος τολμά να αμφισβητήσει την οικονομική κρίση, ποιος τολμά να κοντράρει την καλλιεργημένη ρετιρολογία, ποιος θυμάται ότι το ισχυρότερο όπλο της εξουσίας είναι η διαίρεση; Τα επιδόματα εορτών μερίδας εργαζομένων ήδη πετσοκόπηκαν. Θα ακολουθήσουν κι άλλα κατοχυρωμένα δικαιώματα. Ήδη, τελείως "αυθόρμητα", κυκλοφορούν επιχειρήματα υπέρ των απολύσεων στο δημόσιο και τα ΝΠΙΔ του. Πάντως πρώτο και κύριο στόχο αποτελούν οι συλλογικές συμβάσεις. Τα επιδόματα εορτών των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα μάλλον έπονται, ας όψεται το βάρος τους στην αγορά.
Το άμεσο οικονομικό όφελος του ελληνικού δημοσίου από τις μειώσεις μισθών και επιδομάτων δημοσίων υπαλλήλων και προσωπικού των ΝΠΙΔ του ευρύτερου δημοσίου εκτιμάται σε 700 εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια ώρα ακούγεται ότι το πολεμικό ναυτικό προμηθεύεται 6 φρεγάτες αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το κράτος είναι καταχρεωμένο, λεφτά δεν υπάρχουν αλλά έχουμε και τον "εξ' ανατολής κίνδυνο". Μπορεί να μην είναι πια τόσο πιασάρικος αλλά η μοιρολατρία που έχει ροκανίσει τις συνειδήσεις είναι πολύ ισχυρότερη από κάθε πιασάρικη δικαιολογία. Θα τις αγοράσουμε λοιπόν, έχουμε και γραμμάτια προς εξόφληση, εξάλλου το κόστος των 3,5 φρεγατών θα εξοικονομηθεί από το μαχαίρι στους μισθούς.

Για να δούμε, θα τα αφήσουμε όλα στην τύχη τους;
Την Πέμπτη η μοιρολατρία ας πάει επιτέλους για ύπνο.


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΘΑ ΕΙΣΑΙ?

ένας στρατολάτης είπε...

Το γράφει στην αφίσσα, Ομόνοια.

Ανώνυμος είπε...

δηλ.τωρα που καταργήθηκε η visa για ΗΠΑ,η Ελλάδα δεν θα ειναι πιά βιζιτού??

Ανώνυμος είπε...

πρώτα απ'όλα θέλω να σας δώσω συγχαρητήρια για το blog σας και μετά θα ήθελα να σας αφιερώσω ενα απόσπασμα απο την πρώτη μου ποιητική συλλογή που θα κυκλοφορήσει τις προσεχείς ημέρες (σε ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΣΗ) με τον τίτλο "ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΣΥΝΝΕΦΙΑΣ" η οποία είχα την τύχη να αναγνωριστεί απο το κοινό και να μελοποιηθεί απο γνωστούς και καταξιωμένους καλλιτέχνες του χώρου...

(απόσπασμα απο το ποίημα ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΗΣ ΒΗΘΛΕΕΜ, ειδικά αφιερωμένο στην ανθρωπιστική οργάνωση "ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ", η οποία είναι και επίσημος χορηγός μου)

...να βάψουμε το κόκκινο στους τοίχους με λευκό,
να σβήσουμε κάθε ανάμνηση του πολέμου
απο τα μάτια των παιδιών,
με το σεντόνι που σε φάσκιωνα ειρήνη να τυλίξεις,
και τα μάτια σου στην άκρη τους δεμένη
να μην κρατάνε μια σταγόνα παράπονου
.....
να βλέπουνε τον κόσμο φωτεινό,
να χαίρουνται τα χρώματα απόψε και αύριο και πάντα!
γιατί είναι μάτια μικρού παιδιού
μάτια μικρού παιδιού...
......
είμαστε όλοι παιδιά του Ήλιου
και μιαν ημέρα οι νεκροί θα μας τιμήσουν,
στην άκρη κάποιου μύθου
ένα στιχάκι θα γράψουν και για εμάς
ο Όμηρος ίσως ή κάποιος μικρός Θεός,
.....
στην προβλήτα της Ιστορίας
θα δέσουμε και εμείς,
ας είναι να γίνει με ειρήνη…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
http://www.iparho.blogspot.com