Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008

Παιδότοπος "Η Βουλή"


Όλοι εμείς οι γονείς μικρών παιδιών τραβάμε τα πάνδεινα για να βελτιώσουμε τις συνθήκες μέσα στις οποίες μεγαλώνουν τα παιδιά μας. Ελεύθερο χρόνο οι ίδιοι διαθέτουμε ελάχιστο. Αφού λοιπόν ελεύθεροι χώροι υπάρχουν λιγοστοί, μια βολική, αν και τσουχτερή, λύση είναι οι παιδότοποι. Σ’ αυτούς μαζεύονται τα παιδάκια και χοροπηδάνε μέχρι αποφορτίσεως των Ντούρασελ.

Χτες είχαμε τα εγκαίνια ενός νέου παιδότοπου, μεγάλης χωρητικότητας, στο κτίριο της Βουλής στο Σύνταγμα. Τα παιδάκια μαζεύτηκαν και έπαιξαν κυνηγητό, μακριά γαϊδούρα, δημοψήφισμα, πρόταση μομφής και πετροπόλεμο. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Κωστάκης κι ο Γιωργάκης που είναι δύο φίλοι που τρώνε το σταφύλι, τσακώθηκαν γιατί ο Γιωργάκης είπε τον Κωστάκη μπουμπούνα κι αυτός δε σηκώνει τέτοια αφού ο θείος του είναι πιο δυνατός από τον μπαμπά του Γιωργάκη. Ο Θοδωρής που είναι ο νταής της τάξης μπήκε κι αυτός στον καυγά. Ο μικρός Αλέκος που είναι κι αυτός νταής είπε στο Βαγγελάκη ότι θα βαρέσει όλα τα παιδάκια κι αυτός τσαντίστηκε γιατί είχε μπει στο αυτί του μαλλί της γριάς και παράκουσε. Ο Βαγγελάκης δεν αστειεύεται ποτέ με τα παϊδάκια. Η μικρή Αλέκα έκλαιγε που κάποιος της σούφρωσε τη Μπίμπι-μπο κι ο Γιωργάκης ο Βουκέφαλος μαδούσε τα λουλουδάκια.
Μετά τον καυγά, ο Κωστάκης πήρε την παρέα του και πήγαν να παίξουν μόνοι τους. Είναι μεγάλη παρέα αλλά, όλα για όλα, όταν παίζουν μόνοι τους δεν καυγαδίζουν ποτέ γιατί παίζουν τους καουμπόϊδες από το Μεξικό. Χτες έπαιξαν κι άλλα παιχνίδια και στο τέλος έφυγαν όλοι μαζί αγκαλιασμένοι τραγουδώντας το εξής παιδικό τραγουδάκι από τα ‘Ζουζούνια’:

Μακεδονία ξακουστή
του Αλεξάνδρου η χώρα,
σε βρώμισαν οι σκοπιανοί
μα καθαρίζει η Ντόρα
Ήσουν και θα’σαι ελληνική,
Ελλήνων το καμάρι,
Μα μπήκε η Σαρακοστή
Και τρώμε καλαμάρι
Οι Μακεδόνες δεν μπορούν
να ζούνε σκλαβωμένοι,
Αν χάσουνε και το όνομα,
Τους μένει μόνο ο Μπένι
Το διαμαντένιο στέμμα σου
για βάλε στο κεφάλι
για να μη δουν οι σκοπιανοί
πως λείπουν οι εγκεφάλοι

4 σχόλια:

A.F.Marx είπε...

Aφού το τραγουδάνε τα ζουζουνάκια, το τραγούδι πρέπει να λέγεται «Μακεζουζουνία ξακουστή
του Aλεξάνδρου η χώρα»
:)

ένας στρατολάτης είπε...

Ήταν ένας γάϊδαρος
με μεγάλα αυτιά
Το παχνί δεν τ' άρεσε
κι ήθελε αρχοντιά

Ήθελε στην κούτρα του
περικεφαλαία
Βουκεφάλα το όνομα
bold και κεφαλαία

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Τώρα πως θα περάσουμε 6 μήνες χωρίς να παίξουμε το ίδιο παιγνίδι, τη μομφή ξυλίκι καλαμπαλίκι;;;κοτσάμ πλατεία συντάγματος κάτι πρέπει να βρούμε, άσε που οι καραμέλες πούδωσε ο Γιωργάκης στα διδυμάκια του Κωστάκη του τις είχε δώσει η μαμά Μαργαρίτα, που φροντίζει τον κανακάρι της να μην παίρνει καραμέλες από ξένους.....πιθανώς ανθρώπους.!

ένας στρατολάτης είπε...

Θα παίξουμε το άλλο παιχνίδι, το "μην τολμήσετε να αποκρατικοποιήσετε γιατί θα σας κάνουμε τσακ"-κρυφτό.