Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007

Η Μακεδονία είναι η ψυχή μας! (μάλλον χρειαζόμαστε ηλεκτροσπασμοθεραπεία)

Όταν πριν από δεκαέξι χρόνια η Ελλάδα συνταράσσονταν από μαζικότατα συλλαλητήρια, ελάχιστοι επισήμαναν το ανούσιο και γελοίο του πράγματος, οι περισσότεροι αντιμετωπίζαμε το ζήτημα με επικαλυμμένο ή απροκάλυπτο φανατισμό. Θυμάμαι τον εαυτό μου να χρησιμοποιώ σαχλά επιχειρήματα για να δικαιολογήσω την ιδεοψυχαναγκαστική μακεδονομαχητική διαταραχή σε μια γαλλιδούλα με την οποία αλληλογραφούσα. Η κοπέλα φυσικά κατάλαβε τη λόξα μου και προφασιζόμενη ότι δεν προλάβαινε να πατήσει τα σταφύλια για το φημισμένο Σατώ Μπελβύ Λυγκανιάκ του παππού της, έκοψε πέρα.
Παρ’ όλα αυτά οι έμπνεοι αλυτρωτικών πόθων γείτονες ποτέ δεν έπαψαν να καλοβλέπουν την οικειοποίηση των ιερών μας παρακαταθηκών. Αφού προσπάθησαν ανεπιτυχώς να μετατρέψουν σε εθνόσημό τους μια μουτζούρα που είχε ζωγραφίσει ο Μέγας Αλέξανδρος όταν πήγαινε στην 1η δημοτικού, με τη φίλη του τη Μικρή Λόλα κι ένα μήλο, έβαλαν τελικά το 1992 τον ήλιο της Βεργίνας, που απεικόνιζε έναν αχινό που πάτησε ο Μέγας Αλέξανδρος όταν έκανε μπάνιο στα Νέα Μουδανιά (τότε δεν υπήρχαν ούτε τα παλιά Μουδανιά (Μύρλεια) γιατί τα έκανε λαμπόγυαλο ο Φίλιππος ο Β’, ο μπαμπάς του Αλέξανδρου). Η Ελλάδα συνταράχθηκε από νέα μεγαλειώδη συλλαλητήρια. Η Βέφα και ο Μαμαλάκης παρουσίασαν αδιάσειστα αρχαιολογικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία όταν οι πρόγονοί μας απολάμβαναν αχινούς ωγκρατέν, οι γυφτοσκοπιανοί ήταν ακόμα καννίβαλοι στη Γουϊνέα-Μπισάου.
Το επόμενο καταχθόνιο σχέδιο των σατανικών γειτόνων ήταν η καπηλεία του ονόματος της μητέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου που, ως γνωστόν, ονομάζονταν Ολυμπιάδα. Έτσι διεκδίκησαν την διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2008 μαζί με το Πεκίνο, την Κουάλα Λουμπούρ και τα Κάτω Πατήσια. Εμείς πάλι, μετά την ανάδελφη υπονόμευση που συστηματικά έκαναν τα Άνω Πατήσια εις βάρος της υποψηφιότητας των κατωχωριανών, βάλαμε λυτούς και δεμένους και τους Ολυμπιακούς αγώνες τους πήραν οι κινέζοι. Χίλιες φορές κινέζα η Ολυμπιάδα, παρά δραγουβίτα.
Σήμερα η παγκόσμια κοινότητα έχει αντιληφθεί το παιχνίδι των σκοπιανών και δικαιώνει τις ελληνικές θέσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι το Μαλάουϊ, οι Νήσοι Ουαλλίς & Φουτουνά και το Κιριμπάτι δεν έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια με τη συνταγματική τους ονομασία.
Τέλος, κακόβουλο και ανακριβές χαρακτηρίστικε από το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών δημοσίευμα του έγκυρου βρετανικού οικονομικού περιοδικού "Horny Housewives", σύμφωνα με το οποίο οι γυφτοσκοπιανοί προωθούν ψήφισμα στα Ηνωμένα Έθνη που θα αναγνωρίζει διεθνώς την χώρα μας ως "Πρώην Οθωμανικό Πασαλίκι της Ελλάδας"

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έλα Αλέκο…

Τι εθνικότητας ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος?

ΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ???

http://www.youtube.com/watch?v=ykwmS0ZUqq4

Λυπάμαι πολύ!

ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ...

Ανώνυμος είπε...

Ρωτά ο Πρόεδρος του UMD (United "Macedonians" Diaspora), Metodija Koloski :
(πρώτο ολέθριο σφάλμα, η συζήτηση μαζί του!)
ΑΠΟΦΩΝΗΣΗ:
Hello Minister Bakoyannis, I would like to congratulate Greece on assuming the OSCE Chairmanship. The United Macedonian Diaspora looks forward to working with Greece on the many issues that plague Europe, such as minority rights, conflict mediation, post-conflict rehabilitation, democratization, and human rights.

You stated that Turkey must respect minority rights, freedom of religion and freedom of expression. According to the report last week by the Council of Europe’s Commissioner for Human Rights the Commissioner remains concerned by Greek authorities’ refusal to recognize the existence of any other minority, except Muslims. What prevents Greek authorities from showing greater receptivity to diversity and allowing members of the Macedonian, Albanian, Turkish, Roma, and Vlach minority groups to be identified as such and to express their identities? When does Greece plan to ratify the Framework Convention for the Protection of National Minorities, the European Convention on Nationality and the Fourth Protocol to the European Convention on Human Rights and when will the Macedonian, Turkish, Albanian, Vlach, and Roma minorities be granted full minority rights, freedom of religion, and recognition by the Government of Greece?
Thank you."

Εαν λοιπόν Ντόρα μας, δεν διακόπτεις έναν τύπο που σε ρωτά, εσένα την Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας τον όρο "macedonian minority" τρεις φορές και δεν τον κόβεις νέτα-σκέτα λέγοντας του, "are you joking? Macedonian minority in Greek Macedonia?", τι να πούμε; Πόσο ψύχραιμοι να μείνουμε στο απόλυτο ξεπούλημα;

Και του απαντάς "άρες, μάρες κουκουνάρες¨, ότι στην Ευρώπη όλοι σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα...
Κι ενώ ο Μεθόδιος πανηγυρίζει γιατί σε παγίδευσε, εσύ δεν τόλμησες να του πεις για "αντίποινα", μία φορά έστω τη λέξη "slavomacednians" ή "FYROM"...
Μπέρδεψες και τις συνθήκες...(Lisbon treaty?) και του λες: "γιατί η Ελλάδα αναγνωρίζει μόνο μία μειονότητα; Είναι πολύ απλό, επειδή υπάρχει η συνθήκη της Λωζάνης", αντί να του πεις, "επειδή απλά ΔΕΝ υπάρχουν άλλες αξιοσημείωτες μειονότητες!". Από που ως που, οι Βλάχοι είναι μειονότητα;;;;; Τους ρωτήσατε; ακούσατε κανένα βλάχο να θέλει να τον αποκαλούν "μειονότητα";;;;

Μας φαίνεται ότι είσαι αδιάφορη για τα εθνικά θέματα και το μυαλό σου είναι αλλού (στην προσωπική σου προβολή. Ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε.
Άσε που επέλεξες να μη θέσεις το Σκοπιανό στην Κλίντον, για λόγους ...τακτικής! Παραμύθια.

Ντόρα, είσαι πολύ ντεφορμέ! Με αγάπη στο λέμε, άλλαξε Υπουργείο !!!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

http://www.youtube.com/watch?v=ODaUk...post_2468.html

Η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στην ΠΓΔΜ πρέσβης, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου αποχώρησε χθες από πολυμερή διάσκεψη για τον πολιτισμό, που πραγματοποιείται στα Σκόπια, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι οι διοργανωτές χρησιμοποιούσαν το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας».Η κα Παπαδοπούλου, σε παρέμβασή της, κατηγόρησε τους διοργανωτές ότι ενήργησαν με κακή πίστη και σε πλήρη παραβίαση των υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η ΠΓΔΜ στο πλαίσιο της Ενδιάμεσης Συμφωνίας που υπεγράφη μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ το 1995. Εξέφρασε ακόμη τη δυσαρέσκειά της για το ότι το υπουργείο Πολιτισμού της ΠΓΔΜ επιχείρησε να εκμεταλλευθεί τη διάσκεψη για την προώθηση πολιτικών στόχων και αποχώρησε.Η υπουργός Πολιτισμού της ΠΓΔΜ, Ελιζαμπέτα Κάντσεσκα-Μίλεφσκα, εξέφρασε την «έκπληξή» της για την αποχώρηση της κας Παπαδοπούλου, κι έκανε λόγο για «προσπάθεια πολιτικοποίησης, από την ελληνική πλευρά, ενός πολιτιστικού γεγονότος». «Επιπλέον, πρόκειται για μία προσπάθεια με στόχο την αμφισβήτηση του ονόματός μας μέσα στην ίδια μας τη χώρα», πρόσθεσε.Διοργανωτής της διάσκεψης με θέμα «Πολιτισμός και Οπτικοακουστική Επικοινωνία-Παράγοντας ειρήνης και εξασφάλισης του ευρωπαϊκού μέλλοντος για τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης», στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι χωρών της περιοχής, καθώς και εκπρόσωποι της UNESCO και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν το υπουργείο Πολιτισμού της ΠΓΔΜ, σε συνεργασία με ιδιωτικό πανεπιστήμιο των Σκοπίων. Σχετικό βίντεο: http://www.youtube.com/watch?v=yAp856aGP2M